Tuesday 9 March 2010

Cum sa ai un blog mai bun/ Cum imbunatatesti blog-ul

In mod aproape natural retelele sociale precum Digg, Netscape, Reddit sau StumbleUpon ar putea fi considerate inca solutii utopice pentru site-urile cu continut in limba romana. Cu toate astea ele pot fi folosite si pentru promovarea de imagini, clipuri video, clipuri audio, in care relevanta limbajului este destul de redusa. Exista evident si cateva resurse mioritice in acest sens, dar deocamdata, sunt doar la nivel de experiment
Indiferent de modalitatea in care este imbunatatit nivelul traficului pe web, principalul motiv pentru care un vizitator acceseaza si, mai ales, va accesa pe viitor un blog, este continutul oferit. Cu cat acesta este mai proaspat, relevant, original si cu cat calitatea informatiei transmise este mai mare, sansele ca acest vizitator sa revina, sunt mai mari.
Ai o idee bună. Te apuci să o implementezi, iese un succes şi eşti cumpărat de vreun mogul (google, microsoft). Exemple sunt destule: youtube, gecad, interakt, flickr, hotmail, paypal, etc. Brusc primeşti câteva zeci/sute de milioane şi te-ai asigurat.
Cea mai buna modalitate este de a comenta pe alte bloguri – de preferinta cu o tematica similara cu blog-ul pe care doresti sa atragi trafic. Evident pentru a atrage trafic este important ca respectivele comentarii sa aiba relevanta din punct de vedere al continutului sau sa intrige o parte din vizitatorii si comentatorii blogului “tintit”, prin pozitia adoptata – aici intervin intuitia si personalitatea fiecaruia.

Comentariile pe thread-urile diferitelor forumuri (si deschiderea de noi threaduri) – completate cu asigurarea vizibilitatii blog-ului (semnatura, profil, link la post, etc) reprezinta instrumente importante, ce nu trebuie neglijate de nici un blogger care tinteste obtinerea de trafic.

No comments:

Post a Comment